Anyaként az élet

Anyaként az élet

Második babavárás

2023. március 21. - kissvinczelaura

Szia kedves Olvasó!
A mai blogomban arról olvashatsz, miben másabb a második várandósságom mint az első. 
Tarts velem!

Az első terhességem még csupa izgalom volt. Az újdonság varázsa, és persze rengeteg kihívás, hiszen az anya és az egész család is tapasztalatlan a várandóssággal és az összes azzal járó kihívással kapcsolatban.

Miben különbözik a második terhességem?
Nagy eltérést érzek az első és második várandósságom között.

Baba mozgása, elhelyezkedése


Sokszor fáradtabbnak érzem magam ráadásul a kis pocaklakó is hamarabb kezdett el mozogni. Az első terhességem alatt kb. az 5. hónapban mozdult meg kisfiam érezhetően, míg a mostani várandósságnál már nagyjából a 3.-4. hónapban éreztem a pocaklakó mozgását. Az elsőhöz képest lentebb is helyezkedik el a magzat, és ezáltal gyakoribb/erősebb a vizelési inger is.

Fizikai megterhelés

Az első terhességem alatt sokkal óvatosabb voltam, jobban kerültem a fizikai munkát is. Most másodjára például nem esik nehezemre felemelni kisfiamat, és pakolni/takarítani is bátrabban merek. Persze ezt mind csak mértékkel és óvatosan teszem, nehogy bármi probléma is legyen.

Egészséges életmód

Akárcsak az első, úgy a második terhességem alatt is próbálok egészségesen és változatosan étkezni, hiszen a babának is nagyon fontos a megfelelő tápanyag.

Remélem tetszett ez a kis várandóssággal kapcsolatos bejegyzésem is. 
A mai blogomat estefelé hozom majd. 

Addig is csodaszép napot!
Laura.

A bejegyzés trackback címe:

https://kissvinczelaura.blog.hu/api/trackback/id/tr9918076932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása