Anyaként az élet

Anyaként az élet

Otthonról dolgozni babával

2023. március 16. - kissvinczelaura

Szia kedves Olvasó!
Mai blogom témája a home office baba mellett. Mivel én is épp egy ilyen helyzetbe kerültem, gondoltam írok is egy kicsit róla, hogy Neked is egyszerűbb legyen a döntést meghozni.

Én most lépek be igazán a home office munka világába 1 éves kisfiam mellett és 21 hetes várandósan. Most érzem azt, hogy nekem kell ennyi "én idő".

Pár ötlet/tipp, hogy hogyan lehet egyszerűvé varázsolni ezt a bonyolultnak tűnő dolgot. Ugyanis sok anyukának az a kifogása, hogy hát a baba/gyerek mellett nem tudná csinálni. Ehhez nem feltétlen a tudás kell, hanem az akarás, lendület és kitartás. Ahogy mondani szokták nincs olyan, hogy lehetetlen...

1. Használd ki a baba alvásidejét 
A babák az első évükben többször is alszanak a nap folyamán, ez pedig remek alkalom lehet arra, hogy a feladataidra összpontosíts. Bendegúz nálunk 10 hónapos kora óta 1x alszik csak, de akkor 2-2,5 órát is akár, ez számomra is remek, hisz ilyenkor van időm feltöltődni, hogy a nap második felét is ugyanolyan energiával/lendülettel végig tudjam vinni. Nekem ez a feltöltődés most a home office munka. 

Ilyenkor jön a kérdés, hogy ha alszik a gyerek és ilyennel foglalkozom, akkor mikor csinálom meg házimunkát, főzést, takarítást?- Amikor ébren van, és eljátszik vagy éppen apuka lefoglalja, legrosszabb esetben este amikor elalszik. 

2. Dolgozz akkor, amikor legnyugodtabb a baba
Az alvásidőn kívül remek alkalom a munkára az alvás utáni időszak is, vagy miután a baba evett. Ugyanis ilyenkor egy rövid ideig még eljátszanak magukban, és jól el tudják szórakoztatni magukat. Ezt az időt pedig természetesen érdemes kihasználni egy kis munkavégzéssel.

3.Technológia adta előnyök
Érdemes letölteni a telefonra is néhány olyan applikációt, ami a munkád során segítségedre van. Ugyanis így nem kell mindig a gépedhez ugrani, ha valami esetleg épp eszedbe jut, vagy valamire válaszolnod kell.

4.Rugalmas munkaidő
Ha otthonról dolgozol, van egy nagyon nagy előnye a dolognak. Nem kell magad tartanod egy fix beosztáshoz, hisz akkor és onnan dolgozol amikor te szeretnél. Alkalmazkodj ahhoz, amikor nyugodtabb a napod. Akár a kora reggeli órákban, mikor még mindenki alszik, vagy esetleg este lefekvés után, vagy éppen ebéd után, amikor mindenki csendes pihenőn van. 

5.Tarts szünetet
Az egyik legfontosabb dolog, ha home office-ban dolgozol, hogy időnként tarts szünetet. Vidd ki a babát levegőzni, vagy játszatok egy jót. Ez neked is jót tesz, hisz az sem a legjobb ha csak egész nap a laptop előtt ülsz. Neked is szükséged van a friss levegőre és a pihenésre is.

Én jelenleg minden időmet kihasználom, amikor Bendgúz alszik, vagy épp játszik. Szuperül feltölt az is például, hogy amikor alszik előveszem a laptopot és megírom a blogomat. Ilyenkor senki és semmi nem zavar meg, csak magam vagyok a gondolataimmal.

Remélem tudtam segíteni egy kicsit, és ezek után te sem fogsz habozni és belépsz az online munka világába. Bármi kérdésed van, keress bátran.

Legyen csodás napod!
Laura.

A bejegyzés trackback címe:

https://kissvinczelaura.blog.hu/api/trackback/id/tr2018073196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása