Anyaként az élet

Anyaként az élet

Hogyan legyél motivált

2023. március 21. - kissvinczelaura

Szia kedves Olvasó!
A mai blogomban arról fogok írni, hogy hogyan is legyél/legyünk motiváltak.

Manapság egyre több motivációs tréning van. A közösségi oldalakon úgy veszem észre, hogy egyre népszerűbbek a motivációs idézetek. Mindezek ellenére mégis azt látom/tapasztalom, hogy sokunkból valahogy mégis hiányzik a motiváció.

Imádok olyan emberekkel beszélgetni, akikből szinte árad a pozitív energia. Bármiről is beszélek velük, ők lelkesen beszélnek, látszik hogy megtalálták az a belső motort, ami hajtja őket, és ez engem is motivál.

A lelkes emberek, mint én is nem csak a munkám iránt érzek szenvedélyt, hanem az élet szinte minden tevékenységére örömmel tekintek. De vajon mi lehet a titok?

Nem az, hogy álommunkám van, nem az, hogy álomfizetésem van és nem az, hogy tele vagyok elismerésekkel. A titok az, hogy belső tűz hajt, nem pedig a kívülről jövő elismerő bólogatások/vállveregetések.
Nem számít, hogy ki mit mond, hiszen tudom, hogy minden ember egyénileg látja a világot. Nem várom el másoktól, hogy szeressék az én projektemet, elég ha én magam szeretem. 
Persze meghallgatom mások véleményét, de nem hagyom eltántorítani magam az irigy, negatív hozzáállások hatására. Ez az igazi motiváció. A tűz, ami olyan mélyről jön, hogy semmi sem képes eloltani azt.

Jobb, ha mindenki maga ítéli meg a teljesítményét. Mindenki maga tudja, hogy mennyit tett bele és mennyi az, amit még bele tudott volna tenni. Célok vannak, de az, hogy ki hogyan jut el hozzá és mennyi idő alatt, az nem verseny kérdése.

Akik elindulnak ezen az úton, ők már mind győztesek.
Az úton pedig csakis a motiváció nevű üzemanyag hajthat, ami ha kifogy, akkor újra kell tölteni. Magadnak, a saját kutadból.

Mindegy, hogy mi az "üzemanyag" lelőhely- a család, a hobbi, a munka stb.- törődni kell vele, és ápolni kell!

Természetes, hogy vannak hullámvölgyek, hogy van amikor sokkal nehezebb, de a legnehezebb akkor, ha nincs is igazi motiváció. 
Ha te is így vagy vele, akkor el sem indultál a versenyen. Akkor még inspirálódnod kell.

A motivációt sokan nem egyik napról a másikra találták meg- vannak, akik bejárták érte már a fél világot, leélték fél életüket és kipróbáltak mindenfélét, ami nem motiválta őket.
Elbuktak, csalódtak, de felálltak és keresték tovább a motivációt. Nem más mondta meg nekik, hogy mi az amit keresniük kell, hanem maguk találták meg önmagukban.

Ha úgy érzed, hogy nem vagy elég motivált, keress bátran. Szívesen segítek!
De remélem ez a poszt kicsit átírja benned a dolgokat.

Legyen szép estéd!
Laura.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kissvinczelaura.blog.hu/api/trackback/id/tr1118077438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása